Landet Tvärtom!

 

Pippi Långstrump sov ju med fötterna på huvudkudden…och nu förstår jag äntligen varför: Hon var definitivt påverkad av sin koppling (via pappan) till Söderhavet och säkerligen öriket Samoa, ”Landet Tvärtom”!

 

 

Det här landet ligger – från Sverige sett – på andra sidan jordklotet: Det ligger på södra halvklotet , och hade inte Sverige haft sommartid nu så hade vi varit 12 timmar före svensk tid (nu ligger vi ”bara” 11 timmar före). Och det är bara en liten försmak på det som skulle visa sig vara landet med det ena mer tvärtom än det andra – jämfört med Sverige alltså! Tänkte lista ett axplock av våra noteringar av Tvärtom-saker:

 

  • Tuppen gal på eftermiddagen men sover sött på morgonen
  • De kör på fel sida på vägen
  • Männen klär sig i kjol och halsband och har långa naglar
  • Mullighet är ett ideal
  • Månskäran ligger på rygg istället för att ”stå upp”
  • Alla turister i landet (som för övrigt enbart består av glada och urtrevliga Nya Zeeländare) håller sig i skuggan hela dagen och återvänder efter semestern till hemlandet lika vita som när de kom…troligtvis ganska mycket smartare än oss….men troligtvis också ganska mycket vitare….
  • Solen går åt fel håll, den rör sig från höger till vänster och bästa ”söderläge” ligger med andra ord norrut, så att säga….hmmm…
  • Och det värsta av allt – om man frågar Peter – är att kranen som styr varm- respektive kallvatten dras åt ”fel” håll för varmvatten….vilket fick till följd att Peter duschade iskallt de första tre dagarna (han vred så låååångt som möjligt åt det hållet han tyckte kranen för varmvatten borde vridas åt i hopp om en gnutta varmvatten, vilket ju självklart fick till följd att han fick så kallt vatten som bara gick att uppbringa…hehehhe….)

 

 

Jag säger inte att det är något fel med det som jag rabblat upp, bara att det är Tvärtom! Så Pippis fötter på huvudkudden är kanske alldeles normalt här i Söderhavet, det skulle i alla fall inte förvåna mig om hela gänget i det här landet har fötterna på huvudkudden….det vore liksom lite lagom tvärtom för att stämma överens med resten!

 


Kommentarer
Postat av: mirre

weeeee herregud va häftigt, hahahahaha så underbart, undra om Astrid skickade iväg någon till söderhavsöarna, för inspiration eller om hon skickade dit någon, fan va coolt att det verkligen är så, landet tvärtom <3

2012-06-30 @ 10:00:36
URL: http://www.dinlycka.se
Postat av: Mia

haha, det där med vattenkranen känner jag igen. det är samma här hos oss :)

2012-06-30 @ 16:05:12
Postat av: Mona

Hoppas inte Peter inspireras av detta mode.
Mona

2012-07-01 @ 18:10:07
Postat av: Annika

Åhh, härligt o läsa om ert Pippi-äventyr!!! Jag tror dessutom att Peter skulle klä sig snyggt i kjol precis som en maskulin Prussiluska!!! ...och Du Sussi behöver bara en grön o en röd strumpa med strumpeband under den lilla dräkten!!! .. =)) Ha en fortsatt skön paradisupplevelse!! Kramar o semesterhälsningar från mig i Lysekil! <3

2012-07-02 @ 09:22:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0