I den definitiva utkanten av världen!

 

Till att börja med vill jag tacka för alla kommentarer, vi kan inte gå in och svara på dem för det tar en sån otrooooligt lång tid med uppkopplingen här, men vi läser dem noga och med glädje, puss!!

 

Samoa är ett litet land, bara knappt 180 000 invånare och består av ca 20 öar, varav de två stora öarna Savaii och Upolu är där det mesta finns. Savaii har vi bott på en vecka nu, och det finns bara en enda väg på ön och den går runt hela ön och är 20 mil lång. Vi hyrde bil och körde runt ön och tittade på lite sevärdigheter som t ex Blowholes (hål i berget där vågornas tryck underifrån får vattnet att tryckas upp som en fontän) och vattenfall, och på hela den turen mötte vi knappt 20 bilar….det säger en del om hur lugnt det är här!

 

 

De mest beskrivande orden för Samoa är nog Mäktigt och Vänligt! Vänligheten ligger i den enorma glädje, omtanke och välvilja som det Samoanska folket visar, HELA TIDEN, och utan restriktioner! Mäktigheten ligger i både det helt enorma lugn som råder, men också – självklart – i havet som finns närvarande överallt.

 

Kanske finns en del av förklaringen till lugnet i att Samoa på något sätt ligger i utkanten av världen, lite grann som att hade jorden varit platt, så hade Samoa legat och balanserat på kanten! Det tog ett par dagar innan jag kom på vad det var som gav mig en sån extrem känsla av att vara i utkanten av världen, men när jag kom på det, så var känslan otroligt stark, varenda gång jag reflekterade över den. Det jag kom på var att inte ett enda flygplan passerade på himlen, inte ens längt bort i horisonten! Inga ljud från avlägsna flygplan men inte heller några typiska ”flygplans-streck-moln”. Det kanske låter fånigt, men det är verkligen häftigt! För oavsett var vi har varit tidigare runt om i världen, så har det alltid funnits en liten glänsande prick långt upp på himlen, eller så ser man ett flygplans-streck-moln. Men här finns det inga såna, det är så här himlen måste sett ut innan flyget uppfanns!

 

Ett annat tecken på att vi befinner oss i en avlägsen del – och i utkanten – av världen, är att ett par hundra meter från hotellets privata strand, har vi en helt fantastisk strand ca 500 meter lång…helt för oss själva! Inte en kotte så långt ögat kan nå! Var någonstans i världen hittar man en 500 meter, galet läcker, finkornig sandstrand UNDER HÖGSÄSONG - eller rättare sagt, PEAK SEASON - utan att en enda människa??? Jag har inte varit med om det innan i alla fall!!! Kalla oss hädanefter för Mrs and Mr Crusoe!

 

 

Vi är definitivt i en avlägsen del av världen! En tyst, vacker, varm och vänlig del av världen, där det enda som hörs är dånet från Stilla Havets vågor som bryts mot revet som inramar lagunen. MÄKTIGT!

 


Kommentarer
Postat av: Mia

HÄRLIGT!!!!!!
då har ni gott om tid att rå om varandra :) bara att njuta!!!!!

2012-06-28 @ 13:15:18
Postat av: Annika

Åhh, vad underbart för er! Läste att befolkningen på Samoa är örikets vänligaste och det verkar ni ju redan ha insett!! =) Häftigt värre, låter det! Vad fantastiskt o få möjlighet att uppleva och se det ni är med om! Grymt!! Känner igen liknande känsla som jag upplevde på svalbard - tyst, vackert, mäktigt o orört.. men istället kallt..
Hoppas ni får en fortsatt skön semester-resa och var rädda om er!!! Vi får väl stoppa i oss krabborna själva denna sommaren... =))Tusen kramar!!

2012-06-28 @ 13:18:53
Postat av: Mats

Härligt att läsa om er fantastiska resa!

2012-06-28 @ 16:47:37
Postat av: mirre

men shit va härligt , fan va coolt att det va flygplan sträcken som avgjorde känslan av att vara utanför och på the edge...... hi hi hi så härligt att få vara med på håll med er <3 <3 <3

2012-06-28 @ 18:35:22
URL: http://www.dinlycka.se
Postat av: Mona

Vad uderbara bilder,kul att följa med på er resa.Väntar redan på nästa bilder.(Förresten tycker jag att stranden påminner om VÄTTERNS .)
Ha det bra,var rädda om er.Kramar.

2012-06-29 @ 17:02:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0