Låt bli att förvandlas till en liten "Ingenting"

Vi stöter väl alla på dem emellanåt, de där som kommer in och på något sätt slukar all plats i rummet. De är ofta ganska charmiga, lite bullriga och yviga, och med en ganska kaxig jargong tar de kommandot och samlar all energi och uppmärksamhet runt sig själva. Hur vi ser på dem är lite olika, dels beroende på hur de här personerna för övrigt är, men absolut mest avhängigt är det kanske hur vi själva ser på att bli ”satta åt sidan”….och hur vi hanterar det.

 

Inte sällan har människor en slags hatkärlek till de här personerna, man fascineras av dem, man imponeras av dem och kanske blir glada och smittade av energin i rummet. Men andra kan istället uttrycka att de känner en viss avund över att själv inte få vara den som står i centrum, några grämer sig över att de själva får stå tillbaka, och ytterligare några kanske till och med irriteras över att personen tar så stor plats så att man själv förvandlas till en liten ”Ingenting”.

 

Ibland hör jag en del säga, att när de möter den här typen av människor som tar sån plats, så känner de att de krymper, att de blir osäkra och upplever sig själva som små, tråkiga och grå. Jag har hört det från människor som normalt sett själva är framåt, roliga och självsäkra. Tänk om de istället kunde vända blicken mot sig själva, se sina starka sidor, lyfta de sidorna och uppskatta dem. Inte spegla i förhållande till andra, utan bara sätta sig och försöka spegla sig själv, utifrån sin egen unika personlighet. Sätta sig ner och spegla alla bra sidor man har, värdera dem utifrån varje unik egenskap utan jämförelse med vare sig andra eller någon idealbild! Bara värdera sina goda sidor rakt upp och ner! Reflektera över hur dessa sidor kan uppfattas av andra och hur man tror att andra uppfattar en…med en spegel som är klar och positiv. Där själva syftet med att se in i den spegeln faktisk ska vara att se sina bra sidor, och försöka se dem med andras ögon och se vad dessa unika sidor faktiskt kan ge andra i sin omgivning! Alla människor är ju så underbart unika! Tänk om vi kunde lägga vår energi på att försöka lyfta dessa unika sidor istället för att fokusera på att avundas de som har sidor som man själv inte har!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0