Var hämtar vi vår energi ifrån egentligen?

The sun shines and warms and lights us and we have no curiosity to know why this is so; but we ask the reason of all evil, of pain, and hunger, and mosquitoes and silly people. ~Ralph Waldo Emerson

 

Visst är det väl konstigt att vi så ofta hänger upp oss på det negativa? Att vi kan älta och grotta ner oss i det tråkiga och dåliga, identifiera felen och därefter diskutera orsakerna till dessa i oändlighet.

 

Hur kommer det sig att vi hellre diskuterar vem som blir terrorist och varför, istället för att diskutera vem som blir hjälparbetare och antivåldskämpe, och vad som driver dem?

 

Hur kommer det sig att vi hellre diskuterar de som vi betraktar som knasbollar, och beklagar oss och gnäller över deras beteende? Istället för att diskutera vad som driver alla de underbara, glada och omtänksamma människor som finns runtom oss och som förser oss med energi och glädje?

 

Hur kommer det sig att vi ibland beter oss som om vi får energi av att klaga på andra, istället för att se till att få energi av att berömma och glädjas med andra?

 

Ja, vi är allt ena konstiga filurer, vi människor!

 


Kommentarer
Postat av: Olga Rosenqvist

man säger att negativa känslor upplevs starkare än de positiva. Sant, vi är konstiga ...människor. om man läser dikter, mest av dem handlar om sorg. Varför? Konstigt!

2011-10-08 @ 18:59:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0