....att inte våga är att förlora sig själv!

Det jag pratade om i förra inlägget, det där om att testa sin egen förmåga och upptäcka att man klarar de utmaningar man frontar, det är en så häftig upplevelse. En personlig utvecklingsresa som ger så otroligt mycket energi i form av ökad självkänsla och självförtroende.

 

Det är inte bara stora resor jag tänker på. Det kan vara en liten resa, som att våga prova om man har modet att lämna ut sina tankar i en blogg… :-) ...men det kan också vara en stor resa som att ändra inriktning på tidigare livsval. Oavsett om det är en liten eller stor resa så har den ofta det positiva med sig att det blir uppenbart för en själv vad mycket man klarar. Sånt som man innan kanske inte trodde att man skulle klara av.

 

Den här typen av personlig resa är egentligen ganska lik processen när man gör en ”vanlig” geografisk resa, som t ex till ett varmt soligt medelhavsland med smarrig mat och dryck: Det börjar med att man känner att någonting behövs för att bryta vardagen. Man börjar drömma om en resa; börjar leka med tanken; tanken blir till fundering; funderingen blir till planering; planeringen blir till bokning; bokningen blir till betalning; betalningen blir till….genomförande!!!

 

Egentligen är det ju samma sak med den inre resan! Processen är den samma: Drömmen om förändring; en påbörjad tanke; fundering; planering; bokning; betalning och så slutligen genomförande. Skillnaden är egentligen bara att när du gör den personliga resan så är det inte värmen och maten som du upplever. Upplevelsen är istället den inre känslan av att växa, att få ta ett kliv till på din alldeles egna personliga Självkänslastege! Att få kliva upp ett eller två steg på Självkänslastegen och titta ner på alla steg som ligger bakom en, steg som man lyckats ta sig till – och förbi, det är så härligt!

 

...Och det bästa med den stegen, det är att den aldrig tar slut! Den kan bli precis hur hög som helst, och man får inte svindel! Får man svindel, ja då är man helt enkelt på fel stege!


Kommentarer
Postat av: Olga Rosenqvist

Vilken intressan tanke!!!!! Kul att "göra" den "inre" resa! Aldrig tänkt på det, men det är en absolut nödvändig resa :) Om man ska se havet,måste man börja gå till havet, ! :)

2011-10-05 @ 20:09:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0